duminică, 17 februarie 2008

La pescuit

Mai am putin si implinesc un sfert de secol si inca mai am fantezii cu pestisorul fermecat care vine si implineste 3 dorinte.

De obicei ma gandesc ca am sa trisez... 3 dorinte implinite nu sunt suficiente, asa ca prima dorinta va fi sa mi se implineasca alte 1000... Numai ca intr-una dintre aceste dimineti m-am trezit gandindu-ma ca nu vreau decat atat: sa am o logica infailibila. O logica care sa ma ajute sa ies bine in orice situatie dar si in ansamblu. O logica care sa respecte toate regulile contradictorii.. Paff - acum imi dau seama ca logica infailibila nu este insa decat acest pestisor fermecat capabil sa apara numai in povesti sau in vise... Dumnezeu spre exemplu poate fi o logica infailibila, dar pentru mine insa ramane un concept prea stramt.

Oamenii se schimba de la o zi la alta. Si ei si eu suntem mereu altii. In consecinta credeam candva, corect ce-i drept dar total contraproductiv, ca fiecare om are logica lui legitima. Eu, spre exemplu, credeam ca dezvolt logica omului indragostit... Alteori sper intr-o logica majoritara, unificatoare si atot-aducatoare de fericire...

Cred ca putem diseca fiecare astfel de logica intr-o serie de afirmatii, o alta intr-o serie de negatii si alte combinatii infinite, insa, salvator, temele lor de referinta raman aceleasi:)

Cred ca am sa continui sa pescuiesc totusi...

Un comentariu:

Anonim spunea...

logic is over-rated. why do you want to make sense in a world of chaos? i for one would be better off cheating the fish with more wishes and never throwing it back in the river. :)
Anyway, it's a release not struggling to make all things logical.