duminică, 5 iulie 2009

Scurte insemnari

Afara

Este surprinzator cum o idee care te seduce (gravitatia, momentul de inertie, suferinta, disperarea sau grija pentru ceilalti ca ratiune de a fi etc.) iti poate explica intreaga lume pentru cateva zile sau pentru o istorie intreaga. Gandesti cu ea totul pana simti ca te sufoaca sau dai peste cineva care este mult mai persuasiv si care iti induce o alta idee atotstapanitoare... Sau iti aduci aminte ca de la un punct incolo nu mai stii ce este dincolo de noi. Cred ca pentru fiecare dintre noi, explicatiile devin insuficiente mult prea tarziu sau niciodata, in sensul ca nu mai putem sa rupem cercul comod al conexiunilor.
Cred este foarte clar acest lucru pentru fiecare om care are o anumita pasiune si a incercat sa o urmareasca dincolo de timpul si spatiul sau fizic. Luati spre exemplu o anumita tema si vedeti cum a fost ilustrata in timp. Oricare alta ,,noua" abordare le recupereaza pe cele anterioare care stau comod intr-un plan secund. Esenta ramane aceeasi si cum noi suntem obligati totusi sa construim timp pentru a putea exista, cautam mereu alte forme sau mai nou, tehnologii... In consecinta, artistii/creativii sunt cei care conduc lumea si ne focalizeaza constiinta, nu politicienii sau prelatii.

---

Inauntru

Mi-e teama ca m-am instrainat prea mult intr-atat incat simt nevoia sa fiu draguta cu oamenii pe care nu ii cunosc. Strainii imi par mai asemenea mie decat cei pe care ii cunosc si carora le percep mai degraba defectele, ma victimizez in raport cu ei si de care nu stiu cum sa ma rup mai repede. Ma simt bine abia atunci cand evadez realitatea urmarind filme sau tot felul de scriituri...
Astept cu nerabdare, de-a dreptul Goe-licial, pasiunea pentru bani sau felul cum arat...

Niciun comentariu: