duminică, 9 decembrie 2007

Cel mai bine este sa nu ai limite, altfel esti limitat - experimentati, va rog !

Am obosit sa aud comentarii ale unor oameni despre alti oameni cum ca ceilalti ar fi prosti. Nu cred ca exista diferente majore intre ce detinem fiecare intre urechi sau sub coaste ( in cazul in care procesam cu creierul in forma de inima). Si toate acestea sunt astfel pentru ca traim cam in acelasi spatiu, ni se intampla cam aceleasi lucruri...

Diferenta intre cei aparent inteligenti si cei care nu stiu ca sunt si ei asa estre rutina exprimarii. A parea inteligent tine de experienta si de constientizarea faptului ca pentru ceea ce esti si pentru ceea ce vrei sa exprimi, numai tu esti cel care fixeaza limitele, nu ceilalti.

A exprima nu este un proces in doua etape - intai gandesti si apoi spui/scrii/atingi. Nu asa. Pe masura ce exprimi lucruri de-a dreptul surprinzatoare ies la suprafata si nu stiu daca e ceva pe lumea asta care poate provoca mai multa placere.

Acum nu am spus un adevar nebanuit; multi au aflat demult asta (vezi culturile occidentale). Adevarata provocare insa vine din a reinvata sa si asculti totodata, in permanenta, si nu ca o a doua etapa...
update a 2a zi:
Trecand prin Piata Revolutiei am vazut ca de obicei monumentul pe care scrie ,,Glorie martirilor nostri" si in urmatoarea secunda ma gandeam ca de fapt ar trebui sa scrie ,,Glorie prostilor nostri" si am stat asa socata si ma uitam la mine de ce cinism voluptos sunt in stare... oare asa de puternica a fost campania de confiscare a Revolutiei din '89 ca pana si eu am fost sadita cu ideile ei ?

Un comentariu:

Anonim spunea...

fie ca suntem contemporani in timp si spatiu, consider ca aceasta comunicare de care vorbesti tu e "prost" inteleasa. suntem intr-o competitie cu noi insine si cu cei din jur (survival of the fitest-occidental), de aici derivand si nevoia pentru denigrare sau desconsiderare a celui de langa tine - ei e prosti, eu poate sunt mai destept.
nu vreau si nu pot sa cred ca tu, ca multi altii inaintea ta si chiar mai multi altii dupa tine, poti considera ca martirii revolutiei din '89 au fost "prostimea" izbavitoare a altora poate mai destepti (sau inteligenti) care au decis sa nu devina martiri.