joi, 10 ianuarie 2008

Prietenele mele 3 - bitter lemon

Exista un moment in viata a 2 sau mai multe prietene destul de important - sa il cunoastem pe noul prieten al uneia dintre noi... Sunt cazuri si cazuri. Unele fericite, altele nu... Acum as vrea sa va vorbesc despre cele nefericite. Genul de tip care a cucerit si ultimul bastion al fiintei prietenei tale. ,,Ultimul" insemnand oricare dintre urmatoarele: timpul ei, sufletul ei, puterea de exprimare. Ca atotstapan si proaspat admistrator, acum ca a cucerit si si-a demonstrat valoarea primordiala (in alte planuri inca se mai straduieste), el vorbeste mult... despre orice, este vesnic nemultumit si se poarta urat ca sa folosesc o exprimare eleganta. Nimeni si nimic nu mai conteaza pentru ca el este stapanul lumii.

Tu incepi sa nu mai pastrezi legatura cu prietenele tale pentru ca nu esti in stare sa te justifici cum inca te mai insotesti cu un astfel de exemplar jignitor pentru ele (cu tine este mereu adorabil... sau macar in general...). In mintea ta, tu ai ramas cu el pana la adanci batraneti... Vorbesti din ce in ce mai mult cu el, despre toate nimicurile.. el incepe sa fie nemultumit ca tu nu ai de fapt ,,prietene" (celelalte oricum nu era nimic de capul lor) ... clar, vorbesti mult, il bati la cap... sigur esti nebuna...sau cel putin ceva nu e in regula cu tine...

Din senin te trezesti ca iti vine sa plangi din orice. Nu o faci. Te rezervi pentru filmele siropoase si piesele lente. Descoperi ca poti sa faci rau mai mult sau mai putin involuntar. Si cu precadere lui... Cu capul pe perna sau uitandu-te in oglinda, poti sa spui si tu ca esti o ,,scorpie". Uneori cu mandrie semi-isterica, alteori crezand ca esti blestemata consumand firul interminabil al remuscarilor... Cine erai tu ? Care erau ideile tale de baza ? Principiile...?

Dupa o vreme, totul e facut praf... El nu te mai iubeste. Nu mai sunteti impreuna. In mare, iti recuperezi vechile prietene care suporta cu stoicism laude la adresa lui. Neputincioase, incearca sa nu spuna prea multe si isi rod unghiile ca nu pot sa iti cumpere ele imediat la oferta din mall fix tipul pe care stiu ele sigur ca il meriti... Da, barbatii ar trebui sa vina la cutie.

Dupa o vreme el te redescopera intamplator.. dar mai ales pe prietenele tale - mai vechi sau mai noi. Ele ii par de-a dreptul interesante si fermecatoare... Si acum ca toti ati ramas ,,amici", nu poti sa ii dai numarul de telefon al uneia dintre ele...

Niciun comentariu: