duminică, 28 octombrie 2007

Special pentru Irina

Am vazut in 2 zile 4 filme... si numai unul pentru ca vroiam in mod deosebit, restul erau alegerile prietenilor mei. Uneori ma straduiesc sa imi reprim dorintele mele si sa vad lumea cu entuziasmul celorlalti.

Hannibal rising este un film despre cum este sa traiesti raportandu-te la trecut, despre orori ce denatureaza in orori si mai pronuntate - ce nu te omoara, te face mai puternic.. sa omori. Gaspard Ulliel a fost votat in topul revistei Elle al celor mai sexi barbati in viata (prietenele stiu de ce:P). In ultima vreme, pana sa vad filmul acesta, ma trezeam regasindu-ma mai degraba in pielea personajelor negative. Traiam oarecum o spaima de mine. Ei, dupa filmul acesta m-am lamurit ca sunt inca pe o pista buna.

Ingerul necesar este un film romanesc.. si atat. Ma straduiesc sa nu scriu chestii naspa totusi. Daca vreti sa vedeti un alb mai curat si mai obsesiv ca in reclamele cu Ariel sau in cazul in care va enerva arhitectura de la modernism incoace si nu stiati de ce... go ahead. Si un ultim amendament: Grecia nu este Eforie Nord..

Jeux d'enfants este un film din cauza caruia poti face diabet asa cum spune Monica. Filmul exploateaza ideea ca unele momente in viata sunt mai deosebite decat altele si ca uneori ai vrea sa ramai capturat in secundele acelea de fericire sublima. Cei doi indragostiti s-au gandit sa ramana cantonati intr-un punct in timp zidindu-se pe masura ce se sarutau intr-un bloc de beton. Slava-Domnului ca in lumea reala oamenii nu se prea sinucid de prea multa dragoste. Sau poate ca, acum ca stau sa ma gandesc mai bine, filmul este o lectie pentru cei care se ,,sinucid" (uita sa traiasca cu entuziasm) in plan personal si social... Ei bine daca tot aveti de gand sa traiti degeaba de la un punct incolo pentru ca va imaginati ca o fericire mai mare ca cea pe care ati trait-o deja nu mai exista, atunci e cazul sa luati exemplul lor.

Crash este un film consacrat. Probabail toti l-ati vazut deja. Eu l-am numit aici doar ca sa specific faptul ca am intrat si eu in rand cu lumea. Este cel mai bun film pe care l-am vazut pana acum si asta pentru ca m-a facut sa apreciez ideea ca adevaratele probleme nu vin din afara ci din miezul mintii noastre. Asa ca... watch your mind!

2 comentarii:

Anonim spunea...

...pana la urma Grecia lu Preda a fost Eforie Nord, sau Digul din Peninsula, in Constanta?

Viorelia spunea...

@ anonim
da, Grecia lui Preda a fost la Eforie Nord - mai precis hotelul Belona; iar digul din Peninsula eu zic ca a fost Transfagarasanul nostru, dar de asta nu sunt sigura.

Filmul mi s-a parut prea greu de patruns. Probabil tema lui si semnificatiile lui erau probabil prea personale pentru cei care l-au realizat; totul era prea prospat si nu reusisera sa se detaseze incat sa aleaga forma corecta.